lunedì 21 ottobre 2013

Pain aux noix

“If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, 
it would be a merrier world.” 
 J.R.R. Tolkien


This recipe is a delicious French bread with nuts. It's a bread with whole grain breads, enriched with milk and butter and stuffed with walnuts.
My recipe has been adapted for the bread machine.

Ingredients 
275 ml warm milk
50 gr of butter
2 teaspoons salt
1 tablespoon muscovado sugar
350 gr wholemeal flour
115 gr white flour
20 gr of fresh yeast (or 2 teaspoon dryed)

add to beep
175 grams of walnuts




Questa ricetta è un delizioso pane francese alle noci. E' un pane integrale, arricchito da latte e burro e farcito di noci.
La ricetta, così come riportata, è per l'utilizzo della macchina del pane: 

Ingredienti (in ordine di preparazione)
275 ml latte tiepido
50 gr di burro
2 cucchiaini di sale
1 cucchiaio di zucchero muscovado
350 gr farina integrale
115 gr farina bianca 
20 gr di lievito fresco

al beep aggiungo
175 gr di noci






...while I took these photos .. I saw from my garden the sun that was setting on the isle of Ischia ... the colors of this sunset are truly wonderful ... I thought to show them to you because I think that everything we create is nothing compared to what nature gives us ...! :)

...mentre scattavo queste foto... ho visto fuori dalla finestra il sole che tramontava sull'isola d'Ischia... i colori di questo tramonto sono davvero meravigliosi... ho pensato di mostrarveli perchè penso che tutto ciò che creiamo è nulla rispetto a quello che la natura ci regala...!:)

Sunset on the Isle of Ischia
Have a great day!:)


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