domenica 14 dicembre 2014

Dinner inspired by the Middle Ages

Liebig - Banchetti in diverse epoche - 1903
Yesterday we had a dinner ispired by medieval time. Yes, I know at those time peoples didn't use forks and napkin but we enjoyed create medieval atmosphere with music food and some objects on our table!:)


Ieri abbiamo organizzato una cena tra amici ispirata al medioevo. Sì, lo so  che all'epoca non utilizzato forchette e tovaglioli, ma abbiamo cercato di creare un atmospera medievale con il cibo, la musica e alcuni oggetti sul tavolo!:)


The centerpiece was made with fresh pine branches, beads and a candle. The napkin ring was obtained from a vintage crown. On the table other crowns were used as candle holders.





Il centrotavola è stato realizzato con rami di pino fresco, perline e una candela. Il portatovaglioli è stato ricavato da alcune coroncine vintage. Sulla tavola altre corono sono state utilizzate come portacandele.



My friends and I have read about medieval food, and developed a menu of dried fruit, meat, cheese, and country typical dishes. Some recipes were taken from medieval web sites, other from traditional food.  For the occasion of Saint Lucia has been cooked the'cuccia' a tipical sicilian desser!.
This is the menu for those are not on a diet, not vegetarian and even less for those who are not vegan.! (I hope my translation is quite correct!)

Menu

Herb cheese
  Caciotta pistachios
Goat cheese
  Bread with nuts and raisins
  Umbrian cheese cake
Cold cuts

Polenta with sauce, sausage and mushrooms

Chicken with bacon 
Potatoes with herbs

Beans with sage and radicchio
Quails 

Dried fruit

Fresh fruit

Apple strudel
Gingerbread
Dessert 'Cuccia' 





Leggendo un pò sulla cucina medievale, le mie amiche ed io abbiamo elaborato un menù a base di frutta secca, cacciagione, formaggi, e piatti tipici della tradizione contadina. Per l'occasione  di Santa Lucia è stato inserita tra i dolci la torta 'cuccia' tipica siciliana!.
Questo è il menù pensato per chi non sta a dieta, non è vegetariano e ancor meno per chi non è vegano!.

Menù

Formaggio alle erbe
 Caciotta ai pistacchi
Caprino
 Pane alle noci e uvetta
 Torta umbra ai formaggi
Affumelli di agnello
Capocollo 

Polenta con sugo, salsiccia e funghi

Pollo al lardo di colonnata 
Patate alle erbe

Fagioli con salvia e radicchio
Quaglie al forno

Frutta secca

Frutta fresca

Strudel di mele
Pan pepato
Torta 'cuccia' di Santa Lucia



Nessun commento:

Posta un commento